Het crisisteam richt zich tot volwassenen vanaf 18 jaar in de thuissituatie met een psychiatrische problematiek in een acute crisis. men biedt crisisbegeleiding voor een duurtijdperiode tot één maand:

  •     ondersteuning van de cliënt en zijn omgeving in de crisissituatie, gebruik makend van de krachten van de patiënt en die van de omgeving
  •     adequate organisatie van zorg/doorverwijzing bij/na psychiatrische crisis of crisisopname
  •     kortdurende psychologische begeleiding

Het MCT verplaatst zich binnen de stad Gent en de gemeenten Afsnee, Desteldonk, Drongen, Gentbrugge, Ledeberg, Mariakerke, Mendonk, Oostakker, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Sint-Kruis-Winkel, Wondelgem, Zwijnaarde, Destelbergen, Heusden, Melle, Gontrode, Evergem, Wippelgem, Doornzele, Kerkbrugge, Langerbrugge, Belzele, Ertvelde, Rieme, Sleidinge, Kluizen, Lovendegem, Vinderhoute, Merelbeke, Bottelare, Lemberge, Melsen, Munte, Schelderode, De Pinte, Zevergem, St-Martens-Latem, Deurle, Lochristi, Hyfte, Beervelde, Zaffelare, Zeveneken.

Aanmeldingen gebeuren telefonisch door professionele verwijzers. Bij aanmelding zal de aard en ernst van de crisis in kaart gebracht worden, volgende gegevens worden bevraagd: identiteit en coördinaten van de aanmelder, de identiteit van de cliënt, voorgeschiedenis, huisarts, netwerk (familie, vrienden,...)

 

Contact:

tel: 09 332 14 14 (7 dagen op 7 - 24u op 24u) - mct@pakt.be